Waar zie je tegenop , welke blokkades ervaar je waardoor je niet tot je recht komt? En wat deed je er tot nu toe aan? En hoe groot is je vermogen tot zelfredzaamheid?

Ik moet denken aan een voorbeeld in de film “Catch me if you can”: Twee muizen vallen in een emmer room. De ene muis raakt in paniek en verdrinkt. De andere muis gaat hard bewegen waardoor de room in boter verandert. Op de harde boter klimt hij uit de emmer.

De strobaal op de foto ligt behoorlijk in de weg bij een potje voetbal. Je kunt wachten tot de boer hem uiteindelijk verwijdert of er omheen blijven spelen. Geen van beide biedt echt succes. Je kunt ook met alle spelers de krachten bundelen en de rol het veld af rollen. Samenwerken dus aan je oplossing.

Zo is het ook met dingen die ons in het leven belemmeren. Je kunt wachten in de hoop dat de belemmering vanzelf verdwijnt of doen alsof het niet bestaat. Maar de kans op succes is klein of zelfs afwezig.

Hoe zou het zijn om er mee aan de slag te gaan om het op te lossen? Voor deze laatste methode ben je van harte welkom in mijn praktijk.