Ik wil mij graag aan je voorstellen en iets vertellen over mijn persoonlijke ontwikkeling, die heeft geleid tot mijn keuze voor het therapeutenvak.

Mijn naam is Jan Adrianus Barendrecht; ik ben geboren op 29 december 1947.

Aanvankelijk deed ik uit behoefte aan ontspanning diverse lichaamsgerichte trainingen zoals yoga, shiatsumassage, en T’ai Chi Chuan. Door de Speyertherapie die ik daarna in 1994 volgde heelde ik niet alleen oude wonden maar door de opgedane inzichten kreeg ik een andere, duidelijkere kijk op de zingeving in mijn leven. Ik volgde een opleiding voor aura- en chakrahealer en daarnaast ontwikkelde ik o.a. een ontspanningsmethode door klanksessies met natuurinstrumenten (didgeridoo, klankschalen, ruisbuizen etc.), een methode die ik geregeld in groepen gebruikte. In 2007 droeg ik dit in vol vertrouwen over aan hen met wie ik met zoveel plezier deelde en uitvoerde.

Als praktijkbegeleider ten behoeve van de opleiding van politiemensen was ik al jaren nauw betrokken bij de persoonlijke groei van deze meestal nog jonge mannen en vrouwen, hetgeen appelleerde aan wat ik als mijn "roeping" ervoer; anderen helpen zich te ontwikkelen, opbloeien en groeien.

In dit totaal van ervaringen lag de keus voor het therapeutenvak voor de hand en in januari 1999 begon ik aan de opleiding tot hypnotherapeut bij TranceArt te Baarn, waar ik in juni 2002 afgestudeerde. Tot juli 2008 was ik als assistent nog verbonden aan TranceArt ten behoeve van de opleiding van volgende studenten.

Ik houd praktijk in Rotterdam.

In het beroep van politieman, dat ik 30 jaar in Rotterdam uitoefende, en als therapeut, werd en word ik regelmatig geconfronteerd met de gevolgen van verwaarlozing, mishandeling en seksueel misbruik. Ook werk ik veel met mensen in ontwrichte relatievormen. Onder anderen hierdoor heb ik mij gericht op “Seksualiteit als basis” als specialisatie in mijn therapiepraktijk. Ik volgde hiervoor de 3 jarige training "sexual grounding therapie" bij Willem Poppeliers.

De mede hierdoor verkregen inzichten, mijn ervaringen en ontwikkelingen leidden er toe, dat ik in mijn praktijkaanbod ook relatietherapie heb opgenomen.

Hypnotherapie heeft zich, ook in mijn beleving, inmiddels bewezen als een krachtig instrument voor de behandeling van een breed scala aan klachten van zowel psychische als fysieke aard.

Het door verworven inzicht kunnen loslaten van oude, vaak pijnlijke patronen en het ontwikkelen van nieuwe en gezonde opvattingen en overtuigingen leidt steeds opnieuw tot de gewenste herinrichting van het be-leven van het zelf en de ander.

Daarbij blijken alle onderdelen van de hypnotherapie, afhankelijk van de klacht en het doel, steeds een even krachtige en succesvolle werking te hebben.

Het is fijn en mooi om mensen, zowel persoonlijk als in relatie, te zien groeien en opbloeien. Daarvan als medemens en in mijn rol als therapeut getuige te mogen zijn, is steeds opnieuw een stimulerende en voedende ervaring.


 

 

 

 

 

 

 

 

 


© 2004-2006 M. Brevet ..........