Seksualiteit als basis; waarover gaat dat, wat betekent dat voor je?

Op deze pagina wil ik graag enkele ideeën en inzichten met je delen over seksualiteit en persoonlijke ontwikkeling, waarover je mogelijk nog nooit hebt nagedacht. Net als ikzelf destijds, zul je er waarschijnlijk verbaasd over zijn. Misschien word je ook nieuwsgierig.

Seksualiteit als basis betekent voor mij: gegrond zijn in je seksualiteit, als basis voor je bestaan. Je ervaart je seksuele eigenheid en neemt de verantwoordelijkheid voor je eigen seksuele energie.
Wat daarvoor nodig is, is het hervinden en beleven van de verbinding tussen je hart en je geslachtsorganen, je genitaliën.
Bij veel mensen is die verbinding verstoord of verbroken. De oorzaak daarvan is o.a. vaak terug te vinden in de wijze waarop je ouders met je omgingen rond je 5e levensjaar, toen je in de beginfase van je genitale ontwikkeling was.
Het taboe dat in onze westerse beschaving heel lang heeft gelegen (en bij velen nog ligt) op seksualiteit is er voor een groot deel de oorzaak van dat ouders niet die veilige rol voor hun kind in die levensfase konden vervullen, die je als kind juist nodig had.
Ze waren niet in staat erkenning te geven aan de bewustwording van jou, als kind, voor jouw eigen geslachtsorganen.
De verwarring van de ouders daarbij is veelal dat zij in volwassen seksualiteit denken en die denkwijze onbewust ook op hun kind projecteren. Als kind ben je daar echter niet mee bezig. Je hebt daar nog geen weet van en bent alleen oprecht nieuwsgierig.
Het gebrek aan erkenning of, erger nog, het bestraffen van de ontdekkingstocht naar de eigen seksualiteit van het kind door de ouders veroorzaakt onbalans in de seksuele energie van jou als kind die je meeneemt in je verdere ontwikkeling.

Deze onbalans heeft effect op de manier waarop je daarna in het leven staat, b.v in je relatie met je partner en je eventuele kinderen of juist je onzekerheid of onvermogen om dat aan te gaan.

Onder anderen daarover gaat wat ik beschrijf onder de knop “seksualiteit en therapie”. Ik nodig je uit om daar verder te lezen.

Ook vind je meer informatie bij: Bodymind Opleidingen.nl - Heart & Sexuality.

 

 

 


© 2004-2006 M. Brevet ..........