Praktijkbegeleiding.

In 2006 heeft de NBVH de kwaliteitseisen t.a.v. de aangesloten hypnotherapeuten aangescherpt. Een verplicht middel voor beginnende hypnotherapeuten om aan de gestelde kwaliteitseisen te voldoen, is het volgen van praktijkbegeleiding bij door de NBVH aangewezen hypnotherapeuten. Ervaren hypnotherapeuten hebben daartoe een training gevolgd.

Het volgen van praktijkbegeleiding is echter niet persé alleen bedoeld voor beginnende hypnotherapeuten. Iedere hypnotherapeut die daaraan behoefte denkt te hebben, kan zich hiervoor aanmelden. In overleg is het ook mogelijk, in kleine groepen te werken.

Voor mij betekent praktijkbegeleiding van beginnende hypnotherapeuten voortzetting van bekend werk. Ook tijdens mijn politieloopbaan was ik, verbonden aan de opleiding van politiemensen, meer dan 10 jaar als praktijkbegeleider werkzaam.

De principes zijn eender; de hulpvragen zijn anders. Als beginnend hypnotherapeut loop je tegen van alles aan en komen er veel vragen bij je op. Soms gaan die over zaken die tijdens de opleiding aan de orde zijn geweest maar die pas in de praktijk, als je er als hypnotherapeut alleen voor staat, aan de orde komen. Andere vragen komen rechtstreeks uit de praktijk.

Praktische vragen, o.a. over inrichting, organisatie en naamsbekendheid van de praktijk, maar ook hulpvragen door confrontaties met cliënten, b.v. ontstaan vanuit overdracht en tegenoverdracht, komen als onderwerp bij begeleiding aan de orde.

Als begeleider stel ik een werkplan met je op aan de hand van je hulpvragen en formuleren we de te stellen doelen. Daarmee gaan we aan het werk.
Het is mogelijk dat gedurende het begeleidingsproces onverwerkte persoonlijke stukken bij je opkomen, waarvoor het goed is, zelf nog in therapie te gaan. In dat geval verwijs ik je door naar een andere hypnotherapeut. Zo houden we begeleiding en therapie uit elkaar.

Wil je meer weten, dan kun je telefonisch of per e-mail vrijblijvend contact met mij opnemen.

 

Mei 2006.

 

 


© 2004-2006 M. Brevet ..........